Хто оберігає кожного з нас..

146




 

Для того щоб уважним читачам було зрозуміло, як Боги змінювали один одного на Землі і приносили нові закони і обрядовість людині, я хотіла б нагадати вам казку про дванадцять місяців.
Ви пам’ятаєте, що головна героїня казки, потрапивши на заповітну галявинку, побачила коло братів-місяців, які, почувши її прохання, передавали з рук в руки чарівний посох — гілочку життя, і на цій галявині пройшли всі цикли року. Це дійшов до нас відгомін прадавнього міфу про космогонічної зміні божеств, що приходять з неба на землю і змінюють один одного, як правоохоронців, створюють нові умови життя для людини. Людина повинна погоджуватися з цими вимогами вищих і більш розумних, бо так роковано Творцем-Вседержителем.
Кожен з наших предків з самого народження знав, якою Бог-охоронець буде його постійним порадником у житті. Народившись в певний відрізок правління того чи іншого божества, людина спочатку мав мітку цього Бога в собі, у своєму генезисі, у своїй формулі душі. Природно, що Бог-покровитель постійно бачив свого «хрещеника» і намагався йому допомогти.
Погодьтеся, що це теж привносить в життя додаткову підтримку, особливо якщо ти свого зберігача знаєш і живеш в душевному зляганні з його законністю та обрядністю. Це якийсь початковий етап чудової науки, якою є сучасна астрологія.
Напевно, багатьом з вас буде цікаво дізнатися про свого ангела-хоронителя. Дізнатися його характер, дізнатися його вимоги, які спочатку повинні проявлятися у вашому характері, бо ви народилися в період його правління, а отже, ця енергія закладена всередині вашої душі, всередині вашої долі. Знаючи характер свого божества, стає набагато легше жити в цьому світі.
Саме з цього поняття і починається наша еволюція в реальному житті після народження. Як я вже говорила, у стародавніх предків був поєднаний сонячно-місячний календарний цикл; рік починався з зимового сонцестояння, і перші дні прибуває сонця були магічними днями новонародженої нового життя.

Міфологічний народження календар стародавніх слов’ян

Зимове сонцестояння відбувається в період часу приблизно з 19 по 25 грудня. Справа в тому, що в деякі роки сонцестояння починається з 18 грудня і триває по 27-е, іноді ще довше — до 29 грудня. Це залежить від таємних законів космосу: від температури Сонця і потрапляють в Сонячну систему сторонніх тіл, наприклад, комет. Всі ці явища, безумовно, гальмують рух Землі навколо Сонця, і основний відлік часу по зимовому сонцестоянню зсувається на день або на два.
Сьогодні існують календарі, в яких вказана точна дата сонцестояння на конкретний рік. Оскільки за періодом зимового сонцестояння слід народження світла, в слов’янському ведизме його називали періодом Роду і Породіллі. Жінки — це берегині життя. В цей час вони приходять правити на землю.
Люди, народжені під час зимового сонцестояння, з’являються на світ з власними берегинями — покровительствующими обережними силами. Суть особливої магічності зимового сонцестояння полягає в циклі змін, в циклі магічного флюїду, що впливає на зміни в житті.
Люди, народжені в цей час, мають додаткової магічною силою. Щасливчики, народжені в цей час, напевно, помічали, що будь-яке їхнє бажання легко або досить швидко проявляється в їх життя, нагадуючи щасливу випадковість. Що ж залишається робити всім іншим, що народилися в інший час? У цей період можна підкоригувати свою долю, проживши ці дні, години і хвилини як би набіло, ретельно контролюючи свої емоції, ретельно плануючи свій робочий простір, намагаючись не потрапляти в негативні ситуації. Але, навіть потрапивши, виходити з них з найменшими втратами, уникаючи ударів долі.
З цього періоду починається міфологічна карта пришестя Богів на землю. Хто ж приходить у цей період, та на який термін? Як я вже говорила, це Рід і Породіллі — суті, допомагають створювати нові ситуації, нові цілі, нову реальність для будь-якої мрії. І ще вони — сили реалізації речового простору.
Далі я буду описувати цикли часу і характери божеств-управителів даного часу. Розумний читач повинен розуміти, що це — потенційний флюїд, закладений також і в характері людини, народженої в той чи інший період.
Потім наступають дні зимового сонцестояння (про це періоді і про його управителя, Бога-творця Роді, я вже писала).
Перерахувавши вам всіх покровителів річного циклу часу, які один за одним змінюють часові відрізки річного циклу, і розповівши, які риси характеру можуть бути у народжених в різні періоди року, я була далека від наближення вас до примітивної астрології. Ні, нічого подібного.
У слов’янському ведизме вважалося, що це всього лише наші вищі зберігачі, покровителі. Щасливий той, з ким покровитель поруч, і нещасливий той, хто не може докричатися до свого зберігача, кого залишають вищі сили, і людина змушена жити один, на самоті. Ті, хто постійно ниє і робить неправильні вчинки, хто постійно перебуває в сумі або у обозленности, дуже швидко втрачають заступництва Богів, тому що всі перераховані божества — це світлі божества створення, і, природно, коли людина починає поширювати темні енергії, божества світла як би піднімаються вище, і чим більше людина поширює негативну енергетику в навколишній простір, тим далі від нього будуть його ангели-заступники. І чим більше людина забирає енергії у своїх ангелів-хранителів і просить про допомогу, тим більше недосяжні вони будуть.
Саме тому ті, хто часто звертається до небес, часто не отримують відповіді, і, навпаки, люди, які всього лише живуть за законами часу і простору, отримують в дар від Богів вищі сили творення буття. Ви вже помітили, що кожен відрізок часу наповнений своїми характерними ознаками. Лише виконуючи кодекс і статут змінюють один одного божеств, ми можемо перебувати під впливом не тільки одного покровителя.
Усі божества з ведичного багатобожжя можуть супроводжувати вас в життя, трепетно передаючи вам енергію відродження, при цьому спостерігаючи за вами, супроводжуючи вас ще й «доручними грамотами». Тому отримана нами інформація має бути осмислена. Найголовніше — необхідно запам’ятати, що жоден із слов’янських Богів не терпить зупинки, не терпить зависання на емоціях, не терпить неправедних дій і вчинків. Всі слов’янські ведичні Боги вимагають постійного руху вперед і правильних, чесних вчинків без самообману, самокопання, без уедания себе і собі подібних. І, звичайно, пізнавши характер свого покровителя, ви можете вважати себе його хрещеником, тому що саме в період його правління ваша душа воскресла до нового життя. Саме цей Бог запалив світоч життя у вашому тілі.
Я б порекомендувала вам ретельно вивчити характер свого покровителя, бо, не знаючи нічого про нього, ви не зможете покликати на допомогу у важкі моменти свого життя. Більш того, характер вашого небесного вчителя, вашого ангела-хранителя, вашого ведичного розумного божества, треба знати хоча б ще й тому, що потрібно чітко розуміти, якостями, якими своїми вчинками і діями ми залучаємо до себе увагу вищих сил і викликаємо заряди позитивної енергії, спрямованою в наше життя. У кодексі характеру Бога протегує зумовлений запорука вашого успіху, з допомогою яких можливостей і дій ви могли б прийти в щасливу, благополучну долю.
Крім того, потрібно подивитися, в який період часу ваша душа вперше наблизилася до матеріального світу, тобто визначити період зачаття: який Бог відкривав матеріальні ворота для прояву в цей світ вашої душі. Про що це говорить?
Бог-охоронець вашого народження допомагає вдосконалюватися за життя і будувати її більш благополучно. Це божество береже нас і виховує, є нашим провідником по долі, наставником і порадником, направляє вас, створюючи умови буття. Те божество, яке було присутнє при зачатті вашої душі матеріальне тіло, керує матеріальним багатством, а також реалізацією кармічних боргів, саме у галузі цього божества закладені завдання народження вашої душі у цей світ.
Божество зачаття володіє таємницями наших умов життя. За характером цього божества ми можемо зрозуміти причину наших помилок і неблагополучних умов життя, чому іноді на нашому життєвому шляху з’являються пороги, перешкоди, які складно обійти. Виходить, що душа, проявившись у цьому матеріальному світі, несе інформатику негативних і позитивних сигналів.
Позитивними сигналами є енергетичні підтримуючі елементи, що виходять від тих Богів, які були при народженні, а негативними сигналами є ті енергетичні потоки, які йдуть від божества зачаття. Це не означає, що божеств зачаття потрібно боятися, тому що походять від них негативні сигнали повинні нас насторожувати своєю негативною інформацією про те, що ми можемо створити подібні помилки, які укладені в характері божества зачаття.
Навіщо нам це потрібно? Справа в тому, що душа народжена в реальному світі, на землі, як джерело інформації, зустрічається тільки з тими душами, в яких закладена інформація для неї, або з тими, кому потрібно передати інформацію з зовнішнього світу, позитивну чи негативну. Душі завжди зустрічаються провідники і наставники, заступники, яких посилають божества народження. Вони призводять нашу душу в стан зрілості.
Але нашій душі, укладеної в реальному тілі, завжди протистоять демони, які заважають виконанню тих завдань, з якими Творець послав душі на землю. І пам’ятаючи про те, що душі — це частинки Бога-творця, можна відразу ж зрозуміти, що демонічні сили заважають нашим душам після народження возз’єднатися з Творцем для того, щоб послабити Бога-творця, так як душі будуть прив’язані до об’єкту буття для виконання поставлених завдань. А виконання завдань постійно заважають демони, плутаючи наші доленосні шляху.
І виходить, що деякі душі потрапляють в замкнуте коло. Це коло являє собою своєрідну модель Всесвіту, так звану карту близького космосу, де об’єктом енергетичного модулювання виступають сакральні об’єкти Всесвіту, що символізують ті або інші категорії, властивості і параметри всекосмического початку. Це і є ті божества, які змінюють один одного в річному циклі.
Згідно з космогонічними уявленнями давнину, зовнішній коло Богів, що приходять зі своїм енергетичним впливом на Землю, є кордоном вселенської цілісності та окреслює її межі в проекції просторово-часового обмеження. Внутрішня ж структура кола, яку проходить душа, передбачає вирішення тих завдань, які приносять божества, що переміняють один одного в році. І ця зміна божеств пов’язана з тим, що кожне попереднє божество обумовлює причинно-наслідковий зв’язок між ними, утворює циклічність кіл часу в їх нескінченному часовому аспекті. У зв’язку з цим можливі паралелі з так званої калачакрой індуїзму — Колесом Часу, Колесом Сансари, в полон якої потрапляють душі, не виконують завдання народження. Потрапляючи в колоподібне рух внутрішнього кола Всесвіту тут, на Землі, душа набуває життєвий досвід, з ним облаштовується її земне життя.